Προγραμματα Σπουδων

Τα τμήματα του Salut de Paris

Όλα τα τμήματα του Salut de Paris είναι ολιγομελή (εώς 6 άτομα) και ομοιογενή βασισμένα στα χαρακτηριστικά της κάθε ηλικίας. Στο Salut de Paris πιστεύουμε ότι τα ολιγομελή τμήματα βοηθούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του κάθε μαθητή μας. Στις μικρές ομάδες, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν συνεχώς στο μάθημα, να εκφράζουν την άποψη τους καθώς και τις απορίες τους. Επιπλέον, στο Salut de Paris κανένα μάθημα ΔΕΝ είναι χαμένο. Οι μαθητές μας αναπληρώνουν τα μαθήματα που χάνουν λόγω απουσίας τους. Τέλος, τα μαθήματα στο Salut de Paris διαρκούν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Παιδικό

Το παιδικό τμήμα, του εξειδικευμένου φροντιστηρίου Salut de Paris, είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Η προσχολική ηλικία είναι η ιδανική ηλικία για την πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα. Σ’αυτή την ηλικία, το παιδί είναι απελευθερωμένο από αναστολές και ντροπές (χαρακτηριστικά που τα συναντάμε σε μεγαλύτερες ηλικίες), αυθόρμητο, έτοιμο να εξερευνήσει νέα πράγματα και να μιμηθεί. Μαθαίνει να αγαπά την ξένη γλώσσα γιατί την αντιμετωπίζει σαν παιχνίδι.

Επιπλέον, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε αυτή την ηλικία βοηθά το παιδί να αναπτύξει την μνήμη του. Ο εγκέφαλος αναπτύσσει τα δίκτυα πληροφοριών και βάσει επιστημονικών μελετών η εκμάθηση δύο ξένων γλωσσών βοηθά την ανάπτυξη του κέντρου της ευφυΐας του εγκεφάλου καθώς και την πνευματική, ψυχολογική και καλλιτεχνική ανάπτυξη του.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Cours précoce, Cours préparatoire, Cours I –Cours II
Cours précoce 

Τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών κάνουν τα πρώτα τους βήματα και ανακαλύπτουν την γαλλική γλώσσα διασκεδάζοντας. Η παιδαγωγική μας στηρίζεται στην παιγνιώδη μορφή διδασκαλίας η οποία σέβεται τις μαθησιακές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας. Στο Salut de Paris, τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν μέσα από δραστηριότητες όπως τραγούδια, παιχνίδι, μικρά ποιηματάκια, παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι, μίμηση, σωματική έκφραση και γλωσσολογικά παιχνίδια. 

Τα μικροί μαθητές μας ηλικίας 7-8 ετών κάνουν παράλληλα τα πρώτα τους βήματα στη γραφή και στο συλλαβισμό.
Ο βασικός μας στόχος είναι η χαρά και η ικανοποίηση του μικρού μας μαθητή ο οποίος σταδιακά θα επικοινωνεί στα γαλλικά παράλληλα με την μητρική του γλώσσα.


Cours préparatoire: 

Τα παιδιά ηλικίας 8-10 ετών κάνουν τα πρώτα βήματα τους στο γραπτό και προφορικό λόγο της γαλλικής γλώσσας. Το παιχνίδι, το τραγούδι καθώς και τα οπτικοακουστικά μέσα βοηθούν τους μικρούς μας μαθητές να αφομοιώσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις προφορικές και γραπτές δεξιότητες.

Συμμετέχοντας στα εργαστήρια (ateliers) μαθαίνουν τα ήθη και τα έθιμα της Γαλλίας καθώς και τον σύγχρονο τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους. Κάνουν σύνθετες εργασίες (projets) τα οποία τα παρουσιάζουν στους γονείς τους αλλά και τα ανεβάζουμε στο blog του Salut de Paris.


Cours I – Cours II για παιδιά (10-12 ετών)

Σ’αυτή τη βαθμίδα, οι μαθητές του Salut de Paris τελειοποιούν τις δεξιότητες τους στο γραπτό και προφορικό λόγο με σκοπό την απόκτηση των πτυχίων Delf A1 junior και Delf A2 junior στην Πέμπτη και στη Έκτη Δημοτικού.
Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, καλλιεργούν το γραπτό λόγο μέσα από δημιουργική γραφή, την ανάγνωση γαλλικών βιβλίων και τον προφορικό τους λόγο μέσα από τα παιχνίδια ρόλων. Παράλληλα τα παιδιά μελετούν τις λεξιλογικές θεματικές ενότητες που είναι προτεινόμενες για τις εξετάσεις των πτυχίων τους

Εφηβικό

Το εφηβικό τμήμα του εξειδικευμένου φροντιστηρίου Salut de Paris είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι και αυτές προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης ηλικίας. Οι έφηβοι μαθητές μας αντιμετωπίζονται σαν πολίτες της Γαλλοφωνίας. Έτσι, μελετούν τον γαλλικό τύπο, αποσπάσματα από γαλλική λογοτεχνία, παρακολουθούν, αναλύουν την γαλλική επικαιρότητα μέσα από βίντεο και ρεπορτάζ που προβάλλονται στα γαλλόφωνα μέσα μαζικής επικοινωνίας και μαθαίνουν τραγούδια δημοφιλή στους Γάλλους εφήβους.
Παράλληλα, το Salut de Paris διοργανώνει βραδιές κινηματογράφου, όπου οι μαθητές του και οι φίλοι τους μπορούν να δουν σύγχρονες γαλλικές ταινίες μαζί με τους δασκάλους τους.

Η Επιλογή των βιβλίων γίνεται μεθοδευμένα και πολύ προσεκτικά. Βασικό κριτήριο είναι το επίπεδο γνώσεων των μαθητών γεγονός που βοηθά στη διαμόρφωση ενός στοχευμένου προγράμματος σπουδών καθώς και στην αποτελεσματική εκμάθηση της Γαλλικής Γλώσσας..
Cours III - Cours IV- Cours V

Τα παραπάνω τμήματα απευθύνονται σε εφήβους γυμνασίου. Οι μαθητές μας μετά την απόκτηση του Delf A1- Delf A2, τελειοποιούν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την απόκτηση των πτυχίων Delf B1- Delf B2.
Σε αυτά τα τμήματα, ολοκληρώνουν τις γραμματικές γνώσεις τους. Αποκτούν ένα λεξιλογικό επίπεδο που τους επιτρέπει να επιχειρηματολογούν και να ανταπεξέρχονται σε ασυνήθιστες καταστάσεις της καθημερινής ζωής σαν να ζούσαν σε μία γαλλόφωνη χώρα.
Παράλληλα μελετούν επισταμένα τις θεματικές ενότητες προτεινόμενες για τις εξετάσεις των πτυχίων τους Delf B1- Delf B2

Cours VI –Cours VII
Οι έφηβοι μαθητές του Salut de Paris, μετά την απόκτηση του Delf B2 έχουν την δυνατότητα να τελειοποιήσουν τη γλώσσα παρακολουθώντας τα τμήματα του Dalf C1-Dalf C2.
Το Salut de Paris σεβόμενο τις επιλογές των μαθητών του καθώς και το επιβεβαρυμμένο πρόγραμμα τους, τους προτείνει τμήματα «συντήρησης» των γαλλικών. Σ’αυτό το τμήμα, οι μαθητές μας διατηρούν το γλωσσολογικό τους επίπεδο τους συμμετέχοντας σε συζητήσεις, κάνοντας δημιουργική γραφή, βλέποντας ταινίες ή ρεπορτάζ. Επίσης προτείνει μαθήματα προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στο ειδικό μάθημα των γαλλικών.

Στα Cours VI- Cours VII, ο μαθητής μας τελειοποιεί την γαλλική γλώσσα. Είναι ικανός να κατανοεί και να παράγει σύνθετα κείμενα. Ο προφορικός και γραπτός του λόγος είναι άρτια δομημένος. Έχει μια άριστη γνώση του πολιτισμού και της Ιστορίας της Γαλλίας και των άλλων Γαλλόφωνων χωρών.

Ενήλικες-Φοιτητές

Για την εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας προτείνουμε ειδικά, ευέλικτα προγράμματα σχεδιασμένα βάσει των αναγκών και των ενδιαφερόντων των ενηλίκων καθώς επίσης και των οικογενειακών και επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Οι ενήλικες-φοιτητές μαθητές του Salut de Paris χρειάζονται 2 χρόνια για την απόκτηση του Delf B2 το οποίο αποτελεί το πρώτο πτυχίο που αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ καθώς και το εισιτήριο τους για εγγραφή σε γαλλόφωνο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις γλώσσας.
Οι ενήλικες-φοιτητές μαθητές του Salut de Paris έχουν επίσης την δυνατότητα να επιλέξουν εξατομικευμένα εξ αποστάσεως μαθήματα μέσω Skype.