Εφηβικο

efUntitled 15Το εφηβικό τμήμα του εξειδικευμένου φροντιστηρίου Salut de Paris είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι και αυτές προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης ηλικίας. Οι έφηβοι μαθητές μας αντιμετωπίζονται σαν πολίτες της Γαλλοφωνίας. Έτσι, μελετούν τον γαλλικό τύπο, αποσπάσματα από γαλλική λογοτεχνία, παρακολουθούν, αναλύουν την γαλλική επικαιρότητα μέσα από βίντεο και ρεπορτάζ που προβάλλονται στα γαλλόφωνα μέσα μαζικής επικοινωνίας και μαθαίνουν τραγούδια δημοφιλή στους Γάλλους εφήβους.

Παράλληλα, το Salut de Paris διοργανώνει βραδιές κινηματογράφου, όπου οι μαθητές του και οι φίλοι τους μπορούν να δουν σύγχρονες γαλλικές ταινίες μαζί με τους δασκάλους τους.

Η Επιλογή των βιβλίων γίνεται μεθοδευμένα και πολύ προσεκτικά. Βασικό κριτήριο είναι το επίπεδο γνώσεων των μαθητών γεγονός που βοηθά στη διαμόρφωση ενός στοχευμένου προγράμματος σπουδών καθώς και στην αποτελεσματική εκμάθηση της Γαλλικής Γλώσσας..

Cours III - Cours IV- Cours V
Τα παραπάνω τμήματα απευθύνονται σε εφήβους γυμνασίου. Οι μαθητές μας μετά την απόκτηση του Delf A1- Delf A2, τελειοποιούν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την απόκτηση των πτυχίων Delf B1- Delf B2.
Σε αυτά τα τμήματα, ολοκληρώνουν τις γραμματικές γνώσεις τους. Αποκτούν ένα λεξιλογικό επίπεδο που τους επιτρέπει να επιχειρηματολογούν και να ανταπεξέρχονται σε ασυνήθιστες καταστάσεις της καθημερινής ζωής σαν να ζούσαν σε μία γαλλόφωνη χώρα.
Παράλληλα μελετούν επισταμένα τις θεματικές ενότητες προτεινόμενες για τις εξετάσεις των πτυχίων τους Delf B1- Delf B2

Cours VI –Cours VII
Οι έφηβοι μαθητές του Salut de Paris, μετά την απόκτηση του Delf B2 έχουν την δυνατότητα να τελειοποιήσουν τη γλώσσα παρακολουθώντας τα τμήματα του Dalf C1-Dalf C2.
Το Salut de Paris σεβόμενο τις επιλογές των μαθητών του καθώς και το επιβεβαρυμμένο πρόγραμμα τους, τους προτείνει τμήματα «συντήρησης» των γαλλικών. Σ’αυτό το τμήμα, οι μαθητές μας διατηρούν το γλωσσολογικό τους επίπεδο τους συμμετέχοντας σε συζητήσεις, κάνοντας δημιουργική γραφή, βλέποντας ταινίες ή ρεπορτάζ. Επίσης προτείνει μαθήματα προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στο ειδικό μάθημα των γαλλικών.Στα Cours VI- Cours VII, ο μαθητής μας τελειοποιεί την γαλλική γλώσσα. Είναι ικανός να κατανοεί και να παράγει σύνθετα κείμενα. Ο προφορικός και γραπτός του λόγος είναι άρτια δομημένος. Έχει μια άριστη γνώση του πολιτισμού και της Ιστορίας της Γαλλίας και των άλλων Γαλλόφωνων χωρών.