Παιδικο

paidimg 62SΤο παιδικό τμήμα, του εξειδικευμένου φροντιστηρίου Salut de Paris, είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Η προσχολική ηλικία είναι η ιδανική ηλικία για την πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα. Σ’αυτή την ηλικία, το παιδί είναι απελευθερωμένο από αναστολές και ντροπές (χαρακτηριστικά που τα συναντάμε σε μεγαλύτερες ηλικίες), αυθόρμητο, έτοιμο να εξερευνήσει νέα πράγματα και να μιμηθεί. Μαθαίνει να αγαπά την ξένη γλώσσα γιατί την αντιμετωπίζει σαν παιχνίδι. 

Επιπλέον, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε αυτή την ηλικία βοηθά το παιδί να αναπτύξει την μνήμη του. Ο εγκέφαλος αναπτύσσει τα δίκτυα πληροφοριών και βάσει επιστημονικών μελετών η εκμάθηση δύο ξένων γλωσσών βοηθά την ανάπτυξη του κέντρου της ευφυΐας του εγκεφάλου καθώς και την πνευματική, ψυχολογική και καλλιτεχνική ανάπτυξη του.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Cours précoce, Cours préparatoire, Cours I –Cours II

Cours précoce
Τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών κάνουν τα πρώτα τους βήματα και ανακαλύπτουν την γαλλική γλώσσα διασκεδάζοντας.
Η παιδαγωγική μας στηρίζεται στην παιγνιώδη μορφή διδασκαλίας η οποία σέβεται τις μαθησιακές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας. Στο Salut de Paris, τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν μέσα από δραστηριότητες όπως τραγούδια, παιχνίδι, μικρά ποιηματάκια, παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι, μίμηση, σωματική έκφραση και γλωσσολογικά παιχνίδια.
Οι μικροί μαθητές μας ηλικίας 7-8 ετών κάνουν παράλληλα τα πρώτα τους βήματα στη γραφή και στο συλλαβισμό.
Ο βασικός μας στόχος είναι η χαρά και η ικανοποίηση του μικρού μας μαθητή ο οποίος σταδιακά θα επικοινωνεί στα γαλλικά παράλληλα με την μητρική του γλώσσα.

Cours préparatoire:
Τα παιδιά ηλικίας 8-10 ετών κάνουν τα πρώτα βήματα τους στο γραπτό και προφορικό λόγο της γαλλικής γλώσσας. Το παιχνίδι, το τραγούδι καθώς και τα οπτικοακουστικά μέσα βοηθούν τους μικρούς μας μαθητές να αφομοιώσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις προφορικές και γραπτές δεξιότητες.
Συμμετέχοντας στα εργαστήρια (ateliers) μαθαίνουν τα ήθη και τα έθιμα της Γαλλίας καθώς και τον σύγχρονο τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους. Κάνουν σύνθετες εργασίες (projets) τα οποία τα παρουσιάζουν στους γονείς τους αλλά και τα ανεβάζουμε στο blog του Salut de Paris.


Cours I – Cours II για παιδιά (10-12 ετών)
Σ’αυτή τη βαθμίδα, οι μαθητές του Salut de Paris τελειοποιούν τις δεξιότητες τους στο γραπτό και προφορικό λόγο με σκοπό την απόκτηση των πτυχίων Delf A1 junior και Delf A2 junior στην Πέμπτη και στη Έκτη Δημοτικού.
Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, καλλιεργούν το γραπτό λόγο μέσα από δημιουργική γραφή, την ανάγνωση γαλλικών βιβλίων και τον προφορικό τους λόγο μέσα από τα παιχνίδια ρόλων. Παράλληλα τα παιδιά μελετούν τις λεξιλογικές θεματικές ενότητες που είναι προτεινόμενες για τις εξετάσεις των πτυχίων τους